Informatiegids

Actuele informatie over het Coronavirus


Laatst bijgewerkt op: 15 december 2020.

Al onze kindcentra, zowel het basisonderwijs als de kinderopvang, zijn fysiek gesloten vanaf woensdag 16 december 2020. Wat betreft het onderwijs geven ze in ieder geval tot 15 januari 2021 les op afstand om zo het aantal contacten te beperken. Er geldt een uitzondering voor kinderen in een kwetsbare positie en leerlingen van ouders met een cruciaal beroep. Zij kunnen wel naar school of de opvang.

Noodopvang
Voor ouders met cruciale beroepen en voor kinderen met een bijzondere problematiek is er mogelijkheid tot noodopvang. Onderstaand de link met een overzicht van cruciale beroepen.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/cruciale-beroepen
Op de website van de rijksoverheid kunt u meer lezen wie voor de noodopvang in aanmerking komen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/kinderopvang-noodopvang
Voor de aanvraag van noodopvang verzoeken wij u contact op te nemen met de directeur van het kindcentrum.

Afstandsonderwijs
Alle kindcentra gaan de komende dagen hard aan het werk om het afstandsonderwijs in te richten zodat dit op korte termijn kan worden ingezet. U ontvangt nadere informatie van uw kindcentrum wanneer en hoe men gaat starten met het afstandsonderwijs. Dat kan deze week nog zijn en anders sowieso vanaf 4 januari a.s.

Financiƫn kinderopvang
Wanneer uw kind(eren) gebruik maakt van de kinderopvang dan zult u deze week nadere informatie ontvangen over de compensatieregelingen.

Meer informatie
Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid:
Website RIVM: Veelgestelde vragen en antwoorden over coronavirus voor algemeen publiek
Website Rijksoverheid: Richtlijnen en veel gestelde vragen en antwoorden
Staat uw antwoord hier niet tussen? Bel dan het team infectieziektebestrijding van GGD IJsselland via het telefoonnummer: 038 - 428 16 56 of gebruik het contactformulier.
Het landelijk informatienummer wat betreft informatie rond Corona is: 0800-1351.

Kinderopvang Accrete Wanneperveen biedt nu ook peuteropvang!